Onderwerpen voedingsconsulten

De volgende onderwerpen komen tijdens de voedingsconsulten aan bod

  1. Gezond eetpatroon
    • De invloed van een westers eetpatroon met veel eetmomenten en sterk bewerkte voeding op:
      • Kans op chronische ziektes
        Diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes, kanker en osteoporose
      • Energiebalans (ontstaan van overgewicht)
      • Fitheid
    • Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad
    • Etiketten lezen
  2. Gedragsverandering
    • Intrinsieke motivatie
    • Bewust worden: Welke soorten gedachten zorgen voor ongezonde keuzes?
    • Kiezen voor het allerlekkerste
    • Nieuwe gewoontes ontwikkelen, die je op lange termijn kunt volhouden
  3. Waarom en hoe aanpassen
    • Meer vezels
    • Minder zout
    • Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet
    • Minder rood en bewerkt vlees
    • Minder suiker (eten en drinken)
    • Geen/minder alcohol
  4. Vitamines en mineralen die bij veel mensen laag zijn
    • Toelichting functie vitamines en mineralen + waar zit het in
    • Voeding om osteoporose (botontkalking) te voorkomen

Meer informatie: Visie gezonde voeding

Tools

  • Een map, met alle informatie die voor jullie relevant is om fitter te worden
  • Online voedingsdagboek (inclusief app), waarmee je inzicht krijgt in de samenstelling van je voeding.