Jouw coaches

We kwamen er achter dat onze visies op gezond leven naadloos op elkaar aansluiten en hebben besloten onze expertise te bundelen binnen de samenwerking Fit het Zelf.

Voeding & Beweging

Esther van Veen & Edwin te Velde

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn & Training te velde Twee professionals met passie voor hun vak, beiden inwoner van Leidsche Rijn, Utrecht.

Fit het Zelf coaches

Training te velde
Edwin te Velde | Training te velde

“Mijn ambitie is om mensen in beweging te krijgen. Door te werken aan de dingen waar je echt wat aan hebt: je kracht en je conditie.  Mijn trainingen zijn afwisselend en soms behoorlijk ludiek. Dat is leuk en effectief. Om blessurevrij en fit te blijven kun je namelijk het beste gevarieerd trainen. En dat hoeft echt niet altijd fanatiek te zijn of super ingewikkeld. ‘Trainen’ is eigenlijk een verkeerd woord. Het gaat erom dat bewegen een vanzelfsprekend onderdeel wordt van je dagelijkse leven.”

Edwin’s visie op gezond bewegen »


Gewichtsconsulent Leidsche Rijn
Esther van Veen | Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

“Sinds 2015 ben ik gewichtsconsulent, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Als Gewichtsconsulent Leidsche Rijn coach ik mensen bij het afvallen, met gewoon gezond èn lekker eten. Ik heb daar ervaren hoe blij mensen worden als ze de regie pakken over hun eetgedrag en van mij leren hoe ze meer kunnen genieten van hun eten. En ik hoor steeds weer dat mensen zich fitter voelen, als ze kiezen voor meer gezonde voeding. Ik vind het enorm leuk om praktische en duidelijke kennis over te brengen en mensen te coachen naar een nieuw eetpatroon, dat ze goed vol kunnen houden.”

Esther’s visie op gezonde voeding »


Onze visie

Fit het Zelf voor een jarenlang onafhankelijk en actief leven!

1 – We worden steeds ouder en willen actief blijven

Inwoners van Nederland worden steeds ouder. Dat betekent dat de kans groot is dat je als veertiger nog niet op de helft van je leven bent. En ook als gezonde vijftiger of zestiger kun je er vanuit gaan dat je nog jarenlang leeft. En die jaren wil je zo actief mogelijk meemaken.

2 – Fit blijven door te investeren in beweging en voeding

Vanaf de leeftijd van ongeveer je veertigste jaar merk je dat “fit zijn” niet meer vanzelf gaat. Als je weinig aandacht geeft aan bewegen en gezonde voeding, merk je dat je minder energiek wordt. Dus als je volop wilt genieten van het leven, nu èn later, is het belangrijk om daar aandacht aan te besteden.

3 – Zonder de juiste kennis blijf je afhankelijk

Maar hoe kun je het beste bewegen en eten? Er wordt zoveel beweerd in de media. De hoeveelheid informatie op het internet is eindeloos. En veel sportaanbieders en voedingsdeskundigen laten je op een bepaalde manier bewegen en eten, zonder dat ze uitleggen waarom het op die manier moet. Ze laten je afhankelijk zijn. En houden geen rekening met je persoonlijke voorkeuren en situatie (werk, gezin).

Fit worden en blijven op jouw eigen manier!

Is het niet veel fijner om zelf te begrijpen hoe je het beste kunt bewegen en eten? En je eigen keuzes te maken? Zo kun je blijven genieten van eten en bewegen! En kun je nog vele jaren zelf ervoor zorgen dat je fit blijft, zodat je volop van het leven kunt genieten.

Een persoonlijk programma, waarbij je leert hoe je zelf de regie kunt pakken over je eigen gezondheid is veel waardevoller dan een programma voor “een strak strandlijf in 8 weken”.

Met veel plezier dragen wij onze gecombineerde kennis aan jou over.

Dit vinden we belangrijk voor jou:

fit utrecht 1 onafhankelijk zijn en blijven

fit utrecht 1 zelf de verantwoordelijkheid nemen

fit utrecht 1 genieten van eten, van bewegen, van het leven

fit utrecht 1 eten en bewegen op een manier die bij jou past

fit utrecht 1 duidelijke en eerlijke informatie, praktisch toepasbaar


Fit worden en blijven kun je zelf!

Leer je hoe je jezelf fit kunt maken – en kunt blijven. Door middel van de kennis en no-nonsense aanpak van twee professionals met passie voor hun vak. Leer gezond eten èn gezond bewegen op een manier die goed bij jou past.

Fit het Zelf Beweging
Ben je geïnteresseerd in coaching op het gebied van beweging?
Training te velde

Bij Training te velde werken we aan de dingen waar je echt wat aan hebt: je (spier)conditie verbeteren – ook voor wintersport – en goed leren hardlopen. Geen dure sportschool maar lekker naar buiten en samen trainen. Samen sporten zorgt voor een ‘stok achter de deur’ en meer plezier. Zo wordt sporten écht leuk! Training te velde »
Training te velde ›
Fit het Zelf Voeding
Ben je geïnteresseerd in coaching op het gebied van voeding?
Gewichtsconsulent Leidsche Rijn
Gewichtsconsulent Leidsche Rijn is dè erkende gewichtsconsulent voor de regio Utrecht. Je gaat op een gezonde manier blijvend afvallen en je vitaler voelen met gewoon gezond en lekker eten. En: zonder intensief te hoeven sporten of gebruik te maken van een (crash)dieet, shakes of pillen! Gewichtsconsulent Leidsche Rijn »
Gewichtsconsulent Leidsche Rijn ›

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

06 – 4592 5991 (Esther)
06 – 1133 3719 (Edwin)

    Stel direct je vraag gratis en vrijblijvend via de telefoon, email of het contactformulier. We beantwoorden je vraag graag, je zit nergens aan vast.

    Begin vandaag, maak een gratis afspraak